Slow Coffee

Chemex

In 1941 werd de Chemex als zetmethode bedacht en ontwikkeld door Peter J. Schlumbohm. Op zijn naam staan meer dan 3000 gepatenteerde uitvindingen en deze vinding heeft tot nog toe de langste adem. De Chemex is een glazen karaf met zandlopervorm. In de filtervormige top wordt een papieren koffiefiltergeplaatst met gemalen koffie van grove of fijne maling. Hier wordt langzaam, cirkelgewijs heet water overheen geschonken.

Bekijk de video!
Cartel Coffee & The Chemex

Aeropress

In 2005 vond de Amerikaan Alan Adler – uitvinder van Frisbee look-a-likes zoals de razendsnelle Aerobie werpring – een nieuwe koffiezetmethode uit: de Aeropress.

De Aeropress bestaat uit twee polyester delen. Een cilinder en een zuiger met rubberen afsluitring. Je schenkt heet water op de (reguliere) gemalen koffie en laat dit tot zestig seconden trekken. Vervolgens wordt het water door de koffie geperst. Het apparaatje kan twee kanten op worden gebruikt. Bij de omgekeerde methode druppelt er nog geen koffie door het filter. De smaken verschillen daardoor.

Bekijk de video!
Gwilym Davies Demonstrating the Aeropress Coffee Maker

Clever Dripper

De clever dripper is een houder voor filterkoffie. Hiermee heb je mee controle over de doorlooptijd met als resultaat een vollere en diepere smaak.

Filters

De Hario V60 filters zijn er voor de echte liefhebbers van filterkoffie. Ze zijn er in 3 verschillende uitvoeringen: plastic, porselein en glas. Wij hebben ze alle drie dus probeer ze eens op onze brew bar!